Vuoden klassikko -palkinto Veli-Matti Rissaselle

Vuoden klassikko -palkinto on myönnetty filosofian maisteri Veli-Matti Rissaselle. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

Klassillis-filologinen yhdistys jakoi tiistaina palkinnon Rissaselle hänen keväällä ilmestyneestä roomalaisen kirjailijan Marcus Tullius Ciceron teoksen käännöksestä Keskusteluja Tusculumissa.

Ciceron Keskusteluja Tusculumissa on eurooppalaisen filosofisen kirjallisuuden merkkiteoksia. Teos muodostuu viidestä filosofisesta dialogista, joiden aiheena on kuolema, tuska, suru, pelko ja ilo. Cicero pyrkii osoittamaan, miten ihminen voi olla onnellinen.

Palkintolautakunta kehuu Veli-Matti Rissasen käännöstä sekä sujuvaksi että asiantuntevaksi. Lisäksi teos on varustettu huolellisilla selityksillä. Vuosittain jaettava Vuoden klassikko -palkinto jaettiin nyt kolmannen kerran.