Faros täyttää 10 vuotta

Toukokuussa 2012 tuli kuluneeksi 10 vuotta Faroksen taipaleella. Takana on 38 nimikettä ja sellaisia kirjailijoita kuin Cervantes, Chateaubriand, Cicero, Cyrano de Bergerac, Heine, Kadare, La Fontaine ja Marlowe. Vuonna 2012 Faros juhlistaa vuosikymmentään julkaisemalla muun muassa Chateaubriandia, Flaubertia ja Quintilianusta.

Faros Turun kirjamessuilla 1.10–3.10.2010

Faros on jälleen tavattavissa Turun kirjamessuilla. Tule tutustumaan A-halliin osastoomme A17. Olemme myös mukana messuohjelmassa sunnuntaina 3.10. Fiore-lavalla klo 11.10-11.30 professori Hannu Salmi ja dosentti Antti Ruotsala kertovat Vilhelm Rubikin kirjasta Matka Mongoliaan 1253-1255 ja Kokoustilassa 1-2 klo 14.00-14.45 käsitellään kauhukirjallisuuden syntyä Suomessa. Keskustelussa ovat mukana professori Jukka Sarjala ja suomentaja Eeva-Liisa Järvinen. Aiheena on Axel Gabriel Ingeliuksen romaani Harmaa linna. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Syksyn sato pian poimittavissa

Faros julkaisee näillä näkymin syksyn aikana kolme teosta, joista ensimmäinen on Ina Langen alkuperin salanimellä Daniel Sten kirjoittama naturalistinen romaani "Huonompaa väkeä". Julkaisemme myös Alessandro Portellin muistitietohistorian klassikon Käsky on täytetty, joka kuvaa natsien Roomassa sodan aikana suorittamia verilöylyjä ja niiden kipeää muistoa. Tarkoituksemme on julkaista joulun alla myös yllätysteos, 1600-luvun espanjalaisen kapteenin ja merirosvon Contrerasin omaelämäkerta!

Vuoden klassikko -palkinto Veli-Matti Rissaselle

Vuoden klassikko -palkinto on myönnetty filosofian maisteri Veli-Matti Rissaselle. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

Klassillis-filologinen yhdistys jakoi tiistaina palkinnon Rissaselle hänen keväällä ilmestyneestä roomalaisen kirjailijan Marcus Tullius Ciceron teoksen käännöksestä Keskusteluja Tusculumissa.

Ciceron Keskusteluja Tusculumissa on eurooppalaisen filosofisen kirjallisuuden merkkiteoksia. Teos muodostuu viidestä filosofisesta dialogista, joiden aiheena on kuolema, tuska, suru, pelko ja ilo. Cicero pyrkii osoittamaan, miten ihminen voi olla onnellinen.

Palkintolautakunta kehuu Veli-Matti Rissasen käännöstä sekä sujuvaksi että asiantuntevaksi. Lisäksi teos on varustettu huolellisilla selityksillä. Vuosittain jaettava Vuoden klassikko -palkinto jaettiin nyt kolmannen kerran.