Celestina suomeksi

Faros on juuri julkaissut Arto Rintalan suomennoksen Fernando de Rojasin 1400-luvulla kirjoittamasta dialogiromaanista Celestina eli Caliston ja Melibean tragikomedia. Teos kuuluu espanjalaisen kirjallisuuden suurimpiin klassikoihin. Rakastuneen Caliston ja ylenkatseellisen Melibean tarinan päähenkilöksi kohoaa Caliston palkkaama juonikas parittajaeukko Celestina. Caliston palvelijoiden kanssa hän kääntää asiat päälaelleen niin ylhäisaatelisten palatseissa kuin katutyttöjen tölleissäkin ja sinetöi monet kohtalot. Teos on tulossa verkkokauppaamme, ja jo nyt sitä voi hankkia mm. Bookyn ja BoDin verkkokaupan kautta.

Faros avasi verkkokaupan

Farokselle syksy 2017 on ollut suuren muutoksen aikaa. Olemme avanneet verkkokaupan, jota kautta teoksiamme voi jatkossa hankkia. Kauppa perustuu on demand -painatukseen, mikä tarkoittaa, että kirjat ovat jatkossa aina saatavissa. Kaupasta löytyy sellaisiakin teoksia, joiden painokset ovat pitkään olleet lopussa. Esimerkiksi Ciceron filosofisesta klassikosta Keskusteluja Tusculumissa ilmestyy nyt toinen, pehmeäkantinen painos.

Wagner ja Schnitzler

Richard Wagnerin omaelämäkerta Elämäni oli aikanaan Faroksen ensimmäinen julkaistu teos vuonna 2002. Kirja on pitkään ollut loppuunmyyty. Nyt julkaisemme toisen, korjatun laitoksen, joka on pehmeäkantinen, johon on tehty useita sisällöllisiä tarkennuksia ja joka on varustettu uudella hakemistolla. Julkaisemme myös Carl Dahlhausin teoksen Richard Wagnerin musiikkidraamat, joka on alan ehdoton klassikko. Syksyn päättää joulukuussa ilmestyvä, aiemmin Suomessa julkaisematon Arthur Schnitzlerin Myöhästynyt maine, pitkään unohduksissa ollut teos, jonka löytäminen vuonna 2014 oli kirjallinen sensaatio.

Faros täyttää 10 vuotta

Toukokuussa 2012 tuli kuluneeksi 10 vuotta Faroksen taipaleella. Takana on 38 nimikettä ja sellaisia kirjailijoita kuin Cervantes, Chateaubriand, Cicero, Cyrano de Bergerac, Heine, Kadare, La Fontaine ja Marlowe. Vuonna 2012 Faros juhlistaa vuosikymmentään julkaisemalla muun muassa Chateaubriandia, Flaubertia ja Quintilianusta.